O nama

Home  /  O nama

Pekarnicu “Kambo” osnovao je Ante Kamber 1994. godine u Stobreču pokraj Splita.

Velikim zalaganjem i kvalitetom proizvoda pekarnica “Kambo” je iz godine u godinu radila u pozitivnom pravcu koji joj je omogućio da bude među najboljim pekarama u Splitsko-dalatinskoj županiji.
Uvijek nešto novo, uvijek nešto bolje od prijašnjeg proizvoda i uvijek nešto još zdravije – moto je Ante Kambera, vlasnika Obrta za proizvodnju, trgovinu i ugostiteljstvo “Kambo”, tvrtke koja se specijalizirala za pekarske proizvode i slastice.
“Kambo” ima 30 vrsta suhih i 40 vrsta kremastih kolača, sve oblike torti, a u posljednje vrijeme za svadbe pravimo i (pre)bogati švedski stol od kolača.
“Kambo” već slavi i 12. rođendan, a prvi čovjek firme još uvijek, iz dana u dan, istražuje koji novi proizvod mogu “izbaciti” njegove pekare.

Svaka dva mjeseca tržištu ponudimo novu slasticu ili pekarski proizvod, uvijek smo u potrazi za novitadama, a posebnu pažnju posvećujemo zdravoj prehrani jer ipak je kruh nezaobilazan na svakom stolu, serviran uz sva jela.
Prepoznatljivi smo po “šlapici” te sada nudimo bijelu, kukuruznu i raženu “šlapicu”, a ponudili smo i prvi kruh ispod peke, i to od više vrsta brašna.
Osim ovoga, na policama “Kamba” je i te kako mirisan i zdrav kruh od kukuruznog brašna.
Često mušterije reagiraju kako je kukuruzni kruh zbijen, te sumnjaju u prave sastojke, pa im moji djelatnici i ja pojašnjavamo da je tek zbijeni kruh, onaj koji nema rahlo, dignuto tijesto, od pravog kukuruznog brašna jer zbog termičke posebne obrade toplom vodom kukuruz ostaje težak i zbijen. Ista situacija je i s “bavarskim kruhom” od raži koji također ne može biti “uskisao” – pojasnio nam je tajne pekarskog zanata Kamber, još jednom naglašavajući kako njegovi djelatnici, njih 60, od čega je čak 40 žena, iznimno paze na kvalitetu i same sastojke proizvoda.
Poseban hit u pekari “Kambo” je i kruh “finac” od sedam vrsti sjemenki, koji je odličan za regulaciju probave, no slastice su opet prava opasnost za vitku liniju.
“Kambo” ima 30 vrsta suhih i 40 vrsta kremastih kolača, sve oblike torti, a u posljednje vrijeme za svadbe pravimo i (pre)bogati švedski stol od kolača. Eto, priznajem, uzvanici ostanu bez daha kada vide svu raskoš slastičarskog zanata – zadovoljno je Ante Kamber rezimirao priču svom “Kambu”.